Pyhiinvaellus Moilasen Mekkaan!

Kävimmä viime kesänä poikain kanssa Moilasen pyhiinvaellus kohteessa Ruotsin tuntureilla. Niinku kuvista näkee, oli kelit kohillaan ja kundeilla mugavaa!! Kokosin vähän kuvakollaasia reissusta. Jospa tämä innostais muitakin retkelle! Kaikki alkoi hikoilusta pienessä Ferrarin värisessä Rollosta mestoille. 6 tuntia auringon paahteessa eikä ilmastointia! Sitte onneksi helepotti ja päästiin jo luontoon.. Oli ylämakiä ja alamäkia mutta maisemat oli kuites kohillaan! Eka pysähyspaikka oli piskuisen lammen ranta josta oltiin kuullu hurjia huhuja ympäri lampea uivista "taimen lauttoista". Niitä ei nyt kuitenkaan näkynyt, mutta Tero saamamiehenä kuites meille ruokakalat hommas. Yön siinä vietettyämme jatkoimme matkaa kohteeseen. Matkaa oli noin poronkuseman verran ja joki saavutettiin jo hyvissäajoin iltapäivällä. Lyötiin leiri pystyyn ja alettiin viettämään leiri elämää oikeen huolella! Leiri elämä on muuten mukavaa. Siellä häviää täysin ajan- ja kaiken muunkin taju. Sitä vaan nukkuu, hengaa, syö ja kalastaa!!! KALASTAA!!! Ja fiilistelee niitä maisemia. Ne on ihan tajuttomia!! Kaira kyttää.. Ja kyttäys tuotti tulosta! Tiukka jäbä! Keskellä yötä bongattiin joku paikallinen ottamassa aurinkoa tunturissa. Ei vissiin ollut huomannu meitä.. Yötön yö sai Kairan breikkaamaan villisti! Lumi on kans hieno elementti! Kairan Kalavale. Rautukeisari Antero Vaikk kyllähän näissä maisemissa viihtyis!Hipit kukkakedolla. Tero löysi matkalla jonku lappalaisen kätkön! Terolla on ihan valtava vainu löytää kätköjä!! Säät suosi meitä kivasti ja paluumatkalla Kiirunan jälkeen Thor ukkosen jumala antoi meille sitte oikeen olan takaan!! Kiitos veljet. Tämä oli yks parraista. Otetaan joskus uusiksi!!

3 kommenttia:

  1. Oli tää kyllä mielettömän hieno reissu!!

    VastaaPoista
  2. Ruumis kuin tunturi ja mieli kuin johka. Thor ja Skadi ovat tarjoneet äijille todella hienot oltavat, niin kuin usein tuolla. Ja aivan oikein osoititte kunnioitusta kaloille syömällä ne ja ripustamalla päät leirin ympärille.

    Tuosta on tullut ihan klassikko paikka ja näköjään itse kunkin oma retkikalastusmekka. Paikka on erityisen pyhä myös minulle, mutta todellisuudessa minun retkimekkani ovat aina askeleen minua edellä.

    Jätänkin klassikon nyt toistaiseksi pyhään rauhaan, mutta on ihana ajatus, että sinne voi aina palata, kun alkaa väsyttään.

    VastaaPoista
  3. Olispa hauska lähteä joskus pyhiinvaellukselle Moilasen Mekkaan. Alan kumartelemaan viidesti päivässä sinnepäin niin ehkä se toteutuu joskus!

    VastaaPoista